EU fondovi
13. 05. 2022.

Započeli radovi na 2. fazi projekta Dogradnja luke Baška

Trenutno su izvode radovi na Veloj i Maloj rivi

Nakon što je krajem 2021. godine izveden opći kameni nasip pod morem s vanjske strane lukobrana Vela riva, čime je pripremljena podloga za ugradnju filtarskog sloja i kamene obalo zaštite – školjere, Izvođač radova nastavlja sa zemljanim radovima i tijekom prvog tromjesečja 2022. godine.

Travanj 2022. protekao je u radovima šalovanja nadmorskog dijela obalnog zida, šalovanja i polaganja armature za temelj valobranog zida i za sam zid te su izbetonirani temelj valobranog zida i nadmorski dio obalnog zida, a tijekom svibnja se izvodi betoniranje valobranog zida u kampadama.

Radovi u luci Baška

U svibnju su, dolaskom pontona Fiumanka i trajekta Ivona, započeli radovi na Maloj rivi gdje se trenutno buše, ugrađuju čelične košuljice i armaturni koševi u izvedene bušotine pilota te betoniraju piloti. Očekujemo da će sredinom lipnja radovi na produžetku Male rive biti pri kraju što se tiče izvođenja pilota, kao i betoniranje valobranog zida na primarnom lukobranu Vele rive.

Po završetku glavne turističke sezone, slijedi postavljanje AB (armirano-betonskih) prefabriciranih naglavnih greda, postavljanje AB prefabriciranih, prednapetih nosača rasponske konstrukcije, postavljanje AB prefabriciranih ploča valobranog ekrana s vanjske i unutarnje strane sekundarnog lukobrana te betoniranje horizontalnog serklaža i hodne površine Male rive te će preostati i završni radovi kao što je popločenje Male rive kamenom i ugradnja lučke opreme.

Radovi u luci Baška

Na Veloj rivi radovi završavaju betoniranjem AB ploče partera lukobrana i postavljanjem kamenih poklopnica i obložnica te ugradnjom lučke opreme. Očekivani rok završetka radova je kraj 2022. godine nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole.

Županijska skupština Primorsko-goranske županije je donijela Odluku o utvrđivanju županijske linije u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu na relaciji Baška- Lopar- Baška koja će započeti prometovanje nakon završetka projekta „Dogradnja luke Baška“, a za što je potrebno pravovremeno sklopiti ugovor o javnoj usluzi na predmetnoj liniji.

Radovi u luci Baška Radovi u luci Baška Radovi u luci Baška Radovi u luci Baška Radovi u luci Baška Radovi u luci Baška