EU fondovi
28. 05. 2021.

Obilazak radova u luci Baška

U sklopu redovnih aktivnosti na praćenju realizacije radova u krčkim lukama, gradilište EU projekta dogradnje luke Baška su obišli županijski pročelnik i predsjednik Upravnog vijeća ŽLUK Ljudevit Krpan sa suradnicima, članovi Upravnog vijeća, te ravnatelj ŽLUK Goran Lajnert sa suradnicima.

Radovi u luci Baška

U razgovoru s predstavnicima izvođača i nadzora, dobili su pregled trenutnog stanja radova te je utvrđeno da izgradnja ide sukladno utvrđenoj dinamici. U tijeku su radovi na glavnom lukobranu gdje je nasipano je cca 13.000 kubika materijala. Nakon nasipavanja i poravnanja slijedi montaža oplate i betoniranje konstrukcije primarnog lukobrana. Što se tiče rokova, velika većina radova bit će završena do početka turističke sezone 2022. godine, a podsjetimo, ugovoreni rok za završetak projekta je jesen 2023.

Radovi u luci Baška

Zbog važnosti turizma za život i rad mještana i Općine Baška, radovi se neće izvoditi za vrijeme trajanja glavne turističke sezone. Županijskoj lučkoj upravi Krk, kao nositelju projekta, je u interesu osigurati što kvalitetniju turističku sezonu te će tome podrediti dinamiku izvođenja svih radova što je s odobravanjem pozdravio i prisutni načelnik Općine Baška Toni Juranić.

Radovi u luci Baška